Help, een xeno tram!


We reizen toch bijna allemaal graag. We hebben wel verschillende trek behoeften van luxe 5 sterren hotels tot een deken in een rugzak. Maar allemaal komen we graag ergens en krijgen graag bezoekers. Onze kennis, economie, religie en liefdes draaien er volop op. We doen dit uiteindelijk liefst zo eenvoudig en comfortabel mogelijk. En de roep weerklinkt dan ook geregeld om meer en beter vervoer. 

Maar nu komt de zwijmel. De Vlaamse overheid plant een netwerk van snelle trams. Vlotte verbindingen tussen dorpen en de grote hoofdstad die we zeker niet los willen laten. Maar toch is het nu kommer en kwel. Natuurlijk is het klassiek dat we geen mensen aan het werk willen we zien. We hebben toch een broertje dood aan werken en zeker in onze omgeving. Maar jammer genoeg komt er zonder werken niets tot stand. Maar daar begin het maar mee. 

O niet ongeruste burger besef je wel welke vreselijke barbaren met de tram reizen. Dat zijn natuurlijk niet de hoogedele figuren van de plaatselijke folklore. Die hebben wel eigen vervoer zo ze geen eigen chauffeur hebben. De grote criminele reiziger is die woeste barbaar waar we zo van beven komende uit het verre zuiden van Brussel. Nog erger is deze dan de beruchte Antwerpse noorman of de Gentse waterzooi. Ooit liepen er in de Kempen wel bokkenrijders en voetenbranders rond maar vandaag de dag worden onze tere zieltjes toch zo belaagd door meisjes. Denk maar eens in welke zware ontucht men gaat beleven als de verpleegsters van Brussel massaal afzakken naar onze markten. O kommer, o kwel.

Nu we toch in engheid vertoeven vermelden we ook de reizigers naar Brussel toe. Dit is gelukkig niet de halve bevolking, er wonen nog wat inboorlingen in het dorp van Damiaan, ook een reiziger, en verder zuidelijk. Maar er zal zeker een hel kudde luidruchtige, dronken, zieke reislustigen zijn die luchthaven, universiteit en ziekenhuis in een flits willen bereiken. Welke edele boerenzoon of van deernen maar te zwijgen gaat deze verlokking kunnen weerstaan? Onze kinderen en zelfs volwassenen vlot kunnen laten studeren welk monster heeft deze goddeloosheid ooit bedacht. 

Ach, zo kan men nog wel even verder. Hoeveel angst en kommer weet men toch te verzamelen als men maar bang voor de andere medemens kan zijn. Daar zouden veel treinen mee overladen mee kunnen worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten